Geen tijd om gaten te luchten

We huurden een cottage in Engeland. M had een eenpersoonskamer, en R en ik sliepen in een royaal tweepersoonsbed in de kamer ernaast. Het was er pikkedonker en ongelooflijk stil. We waren alle drie heel moe en na een slaapmutsje vielen we als een blok in slaap.

Vorige nacht werd ik wakker. Ik lag op mijn zij, foetushouding zogezegd. Ik merkte dat R ook wakker was. Ze woelde en trok aan het dekbed. En toen, vanuit het niets, voelde ik haar hand. Niets bijzonders misschien, een aanraking per ongeluk, dat kan, maar ze raakte mijn billen aan. En ik voelde dat het een bewuste actie was. Helemaal toen ze mijn nachtpon omhoog trok.

Ik ken R al bijna mijn hele leven, we kennen elkaars lijf best goed. Maar we zijn nooit seksueel intiem geweest. Dat had best gekund, want R doet soms dingen over the top, maar seks hebben we nooit gehad. Ik was ook getrouwd natuurlijk, hoewel dat voor R niet perse een beletsel had hoeven zijn.

Maar goed die hand. Ik wist er niet goed raad mee. Het bleef namelijk niet bij mijn billen, ze kwam ook bij mijn vagina. Ik had misschien moeten reageren alsof ik was gestoken door een wesp. Maar het voelde zo fijn. Ze deed het zo lief. Dit was zo’n sensationele ervaring. Ze kwam overeind om me nog beter te strelen. Ik draaide me op mijn buik, spreidde mijn benen en liet haar begaan. Ze wist raad met me. Ik vroeg me af, had ze dit vaker gedaan? R, van wie ik altijd had gedacht dat ze hyperhetero was?

Ze liet me klaarkomen. Ik maakte lawaai en dacht opeens aan M in de kamer naast ons. Ik wilde haar niet wakker maken. Ik viel in slaap en droomde onrustig. Ik werd om tien uur wakker van R die me ontbijt op bed bracht.

‘Heb jij, hebben wij’, begon ik.

Maar R duwde een croissantje tegen mijn mond. De boodschap was duidelijk, ik mocht er niet over praten. Het waren dingen die je deed, niet iets waar je over sprak. Je kon erover schrijven. Dat wel.

En M dan? Dat was de gedachte die de hele dag door mijn hoofd spookte. M, degelijke M, met haar huisje-boompje-beestje, mannetjelief, kindertjes, alles op een rijtje. Emmetje. Met wie je zo kon lachen. We zaten in de pub na een hele dag buiten. Wandelen, fietsen. Wangen die nagloeiden van de voorjaarszon. We bestelden drie pints of lager. De barman bracht de volle hoge glazen op een dienblad.

Can you till it?’, vroeg M in haar steenkolen Engels.

We kwamen niet meer bij. De rest van de avond kwam de zin talloze keren voorbij en elke keer lagen we weer dubbel. Grappige M.

Ik deelde een geheim met R, maar wilde dat eigenlijk niet. Het sloot M buiten. Als mijn ogen die van R kruisten, zonden we geheime boodschapjes uit. Het was een kwestie van knipperen, opensperren, kieren of gewoon aanstaren. Ik wilde dat het ophield en ik wilde dat het doorging. Toen we elkaar in het toilet van de pub tegenkwamen, streelde R mijn wang. Toen sloeg ik mijn ogen neer. Ons zwijgen was zowel veelbetekenend als betekenisloos.

Die avond namen we om beurten een bad. Toen ik me in het heerlijk warme water genesteld had, kwam R binnen om te plassen. Dat was niet vreemd, dat deden we gewoon. Maar dit keer leek het anders. Ik zag het aan de manier waarop ze haar broek ophees. Te langzaam, te nadrukkelijk. We keken weer. Het was toen dat ik vroeg:

‘En M dan?’ R haalde haar schouders op, zweeg en verliet de badkamer.

In ons tweepersoonsbed hing de geur van badschuim en shampoo. R lag met haar rug naar me toegekeerd te lezen. Ik had een tijdschrift waar ik zonder iets te zien doorheen bladerde. M rommelde in haar kamertje en bezocht de badkamer. Toen werd het stil. Op mijn bladeren na en R’s omslaan.

‘Is het mooi?’

Ik verbrak de stilte. Het leek het teken waarop R had gewacht. Ze draaide zich om. Ik kon haar tandpastamond ruiken. Hij viel iets open. Er was geen houden meer aan. Ik moest haar kussen. Ik deed het gewoon. Zoals ik eigenlijk ooit alleen mijn ex had gekust. Met open mond en onderzoekende tong. Het werd gewoon beantwoord door R. Ik had niet anders verwacht besefte ik. Er gebeurde veel in korte tijd. Mijn nachtpon vloog door de kamer. R ontdeed zich van shirt en pyjamabroek.

Vrijen met een vrouw hoeft je als vrouw niet geleerd te worden. Het gaat vanzelf. Ervaring is niet noodzakelijk. Het grote voordeel is dat je weet dat je soortgenoot fysiek net zo in elkaar steekt als jezelf. Zo nat als R was, was ik ook. Waar ik aangeraakt wilde worden, wilde zij dat ook. Het was fijn, en ik had gewild dat ik dit terrein eerder had verkend.

Ik werd wakker van M die een douche nam. R lag nog te pitten. Ze lag met haar rug naar me toe. Haar warrige blonde kuif stak boven het dekbed uit. Het was nog geen kwart over acht zag ik op mijn telefoon. Ik viel weer in slaap.

De tweede keer dat ik ontwaakte, was toen M haar hoofd om de deur van onze slaapkamer stak.

‘Blijven jullie slapen? Ik heb al broodjes gekocht bij de bakker.’

Ze kwam de kamer in en schoof de gordijnen open.

‘Kijk eens wat een heerlijk weer. Het is koud, maar de zon schijnt!’

R en ik kwamen langzaam tot leven. Wat fijn dat M het ontbijt al had geregeld. Ze was altijd zo zorgzaam. Ze raapte iets op van de vloer.

‘En van wie is deze pyjamabroek? Hé, en jouw nachtpon, Juul.’

Ze keek me aan. Ik zag aan haar gezicht dat er een luikje openging dat voorheen gesloten was gebleven. Nu zullen we het hebben, dacht ik, ze weet het. Nog voor ik of R iets kon zeggen, deed M het ondenkbare. Ze trok in één ruk het dekbed van ons af. Ik had me nog nooit zo naakt gevoeld.

Maar op M’s gezicht verscheen een big smile.

‘Wat hebben jullie uitgespookt?’

Ze sloeg haar hand quasi geschokt tegen haar mond.

‘Waarom weet ik hier niets van?’

R en ik keken elkaar aan. Moesten we een verklaring afleggen? Ons verantwoorden?

M was ons voor met een bizarre mededeling.

‘Dat wil ik ook.’

Even begreep ik niet wat ze bedoelde, maar toen ze tussen R en mij in kwam liggen leek er geen twijfel meer te bestaan over haar woorden. R en ik draaiden ons tegelijk naar haar toe.

‘En de verse bolletjes dan, M?’ probeerde ik nog.

‘Die kunnen nog wel even wachten. Nu eerst mijn eigen bolletjes.’

En met dat ze het zei, begon ze haar bloes los te knopen. En R, de slet, had binnen de kortste keren M’s broek los en sjorde het ding omlaag. Ik lag erbij en keek ernaar, en dacht bij mezelf: hoe heb ik me zo in M kunnen vergissen?

Als seks elektriciteit op kon leveren, dan hadden wij de vuurtoren van Beachy Head een week kunnen laten schijnen. Nu, een paar dagen later, weet ik nog steeds niet wat er in ons gevaren was. Ja, R nam de leiding, grensoverschrijdend als ze is, ontremd waren we alle drie, maar het meest heb ik me verbaasd over M die helemaal los leek te gaan in ons tweepersoonsbed in de cottage aan de Engelse zuidkust.

We begonnen nog zo teder en zachtjes, R een borst van M en ik een. Een beetje zoenen, een beetje knuffelen. Het was fijn, en zacht en teer. Drie naakte de vrouwen in een bed, de natte droom van iedere man. De natte werkelijkheid voor onszelf. Het gebeurde vanzelf, zonder vingers, zonder monden of wat dan ook. De hormonen deden het werk.

Op een bepaald moment lag ik in het midden. Ik was R kwijt. M kuste mijn borst dit keer. Of kussen, ze zoog op beide tepels alsof ze nooit anders had gedaan. En toen was R terug. Niet dat ik haar zag, maar ik voelde haar des te beter. Mijn god, ze deed dingen met mijn onderkantje waar ik geen woorden voor heb. Ik wilde maar een ding, dat ze dieper ging, nog dieper dan ze al deed. Ik sloeg mijn benen om haar hoofd en trok haar naar me toe. Ook M zat niet stil. Ze klom bovenop me, zodat haar lipjes op mijn mond belandden. Wat R bij mij deed, deed ik bij M. Ze maakte geluiden die ik nog nooit van haar gehoord had. M, nette M. Maar ondertussen.

Toen ik verkering kreeg met K, ondertussen mijn ex, nam ik hem mee naar mijn kamertje thuis. We hadden een privé plekje nodig om elkaars lichaam te verkennen. Ik had wel wat scharrels gehad, maar met K werd het serieus. Onze eerste seks was naast het fietsenhok van het jongerencentrum. Geen toplocatie, geen topseks. Meer iets waar je doorheen moest, dacht ik toen. Ik weet nog dat ik na de daad tegen K zei dat ik zijn sterrenbeeld niet meer was. Hij was maagd, jarig in september. Maar in seksuele zin was hij dat allang niet meer. Hij kon geen aantallen overleggen van vriendinnetjes, of eerder meisjes die hij geneukt had, maar het waren er vast meer dan tien.

Maar terug naar dat kamertje van mij. Mijn moeder zag met lede ogen aan dat wij naar boven verdwenen. Ze vond K niet veel en dat hij met mij op mijn kamertje zat – lag was het eigenlijk – was haar een doorn in het oog. Verbieden durfde ze het ons niet, maar ze sprak wel steevast de gevleugelde woorden: ‘ga buiten lekker je gat luchten’.

Dat was precies wat R, M en ik deden na die enerverende start van de dag, ons alternatieve Engelse ontbijt zonder worstjes. Naar buiten toe voor een lange wandeling over de Seven Sisters, onze gaten luchten. En dat was hard nodig, want het was er vochtig aan toegegaan. Eigenlijk hadden we onszelf aan de waslijn te drogen moeten hangen. De stemming was giechelig en opgeruimd. We hadden geen geheimen meer voor M, we vormden een intenser vriendinnentrio dan ooit tevoren.

In mijn hoofd zat nog dagenlang haarscherp de slotscène van ons geseks. We lagen in een rumoerig en kronkelend cirkeltje. M deed R, R deed mij, ik deed M. Geen tijd om onze gaatjes te luchten.

© Julia Dream

Post navigation

Gerelateerde verhalen

  10 comments for “Geen tijd om gaten te luchten

 1. 18 mei 2017 at 23:36

  Hee Julia,

  Mooi verhaal! Ik heb het in één adem gelezen.
  Wat een mooie (jnter)actie tussen dames.
  Eerst een mooie opstap met twee om daarna de derde dame erbij te betrekken.

  Dank voor het makkelijk leesbare en beeldende verhaal.
  LH

 2. 18 mei 2017 at 23:57

  Mooi intens loom krachtig spannend sensueel verhaal over vriendschap en ook hoe het kan verrassen ….

 3. 19 mei 2017 at 13:45

  spannend, en goed geschreven…

 4. 19 mei 2017 at 20:08

  Goed geschreven Julia en een mooi vervolg op je brief

 5. 20 mei 2017 at 00:32

  Mooi verhaal Julia. Top!

 6. 26 mei 2017 at 00:01

  Julia, met je schrijfvaardigheid is niks mis. Schrijven kun je, maar ik wil je wel op een paar praktische dingen attent maken. Lees ook onze Algemene Voorwaarden
  Het is bijv. niet de bedoeling dat je erotische flitsen nogmaals als verhaal instuurt. Het is of/of, niet en/en.
  Aan de verhalen worden hogere eisen gesteld dan aan erotische flitsen. Zo is het niet de bedoeling dat je een toelichting geeft (de 2 bovenste alinea’s ga ik daarom verwijderen). Een oudgediende van deze site, PaulX, zou zeggen; als je verhaal een toelichting nodig heeft, is het niet goed geschreven.
  Geef je personages volwaardige namen, geen letters want dat leest niet lekker. Als M en R in werkelijkheid Mieke en Rita heten, maak je er bijv. Myrthe en Rachel van.

  • 26 mei 2017 at 07:48

   Dank voor je commentaar, Fanny.
   Het is heel gebruikelijk hoofdpersonen aan te duiden met een hoofdletter. Er zijn hele romans geschreven met hoofpersonages als P of G of K. Wat de laatste betreft: Kafka noemde zijn hoofdpersonen vaak K. Niet de eerste de beste toch? En over lekker lezen valt te twisten.

   • 26 mei 2017 at 18:05

    Dat mag wel zo zijn, maar op Eropodium is het niet gebruikelijk. Ik zou ook niemand hier een romanschrijver willen noemen of met Kafka willen vergelijken. Het is bovendien verwarrend. Neem nou je tweede zin:
    ‘M had een eenpersoonskamer, en R en ik sliepen in een royaal tweepersoonsbed in de kamer ernaast’
    De eerste vraag die je oproept is: wie is M en wie is R? Je stelt ze niet voor. Zijn ze mannelijk of vrouwelijk? In welke relatie staan ze tot de ik-persoon? Bij de naam Julia is het meteen duidelijk dat een vrouw wordt bedoeld. Daar kan ik me een voorstelling van maken, maar bij een letter ontbreekt dat beeld.
    Je hoeft het niet met me eens te zijn. Je hoeft me ook niet te geloven, maar bij elke onlogische onduidelijkheid hapert de lezer. En hoe vaker de lezer hapert (dat geldt trouwens ook voor kromme zinnen en/of taalfouten), hoe sneller hij afhaakt en hoe lager hij je verhaal beoordeelt.
    Een verhaal zonder onduidelijkheden leest als een trein. De ervaring leert dat die verhalen meer populariteit genieten.
    We hadden hier ooit 2 lijstjes met de 100 meest gelezen en de 100 best beoordeelde verhalen. Daar bleek dat heel duidelijk uit.
    Overigens kan het oproepen van vragen een bewuste keuze zijn en/of een functie hebben, maar dit heeft meestal betrekking op de verhaallijn (bijv. verhogen van spanning), zelden op de personages.

 7. 16 juni 2017 at 05:20

  Een beetje in spagaat bij dit verhaal. Allereerst sluit ik mij bij de kritiek van Fanny aan dat alleen letters in plaats van namen de leesbaarheid niet ten goede komen. Zeker omdat een verdere omschrijving ook ontbreekt waardoor er maar lastig een beeld in mijn hoofd vormt van wat er nu gebeurd.

  Het gegeven is goed genoeg en de verhaallijn maakt ook wel dat ik verder las maar als ze dan eindelijk met zijn drieën in bed liggen wordt het beeld zo omfloerst omschreven dat het niet echt tot leven komt. En dan in enen die uitleg over de echtgenoot ertussendoor om de laatste opwinding nog even te killen, zonde en overbodig.

  Al met al een redelijk verhaal maar naar mijn mening kan je met wat redigeren en herlezen een nog veel beter resultaat bereiken.

Geef een reactie