Post navigation

  2 comments for “Ze vragen erom

 1. Profielfoto van Julia Dream
  4 juli 2017 at 07:53

  Taaltechnisch en qua tekststructuur goed geschreven verhaal. Complimenten daarvoor. De verhaalliijn vind ik wat mager, zeker gezien de lengte en het naar mijn idee onbevredigende slot. Gaandeweg wordt redelijk voorspelbaar wat er zal gaan gebeuren. Het verhaal zou m.i. aan kracht winnen door sneller to the point te komen. De gedachtenwereld van Medea is overigens mooi en gedetailleerd uitgewerkt. De flashbacks zijn mooi verweven met het grote verhaal. Het personage van de docent blijft aan de oppervlakte. En waarin schuilt de erotiek? Het blijft vooral beperkt tot de fysieke beschrijvingen van Medea, een schoolmeisje met twijfels over haar veranderende lichaam. Niet zozeer erotisch als wel aandoenlijk.

 2. Profielfoto van Fanny
  9 juli 2017 at 18:12

  Ik ben het slechts gedeeltelijk met Julia eens. Haar positieve punten deel ik, maar erotiek is niet hetzelfde als seks. Ik ken plenty verhalen die geen seks bevatten maar toch heel erotisch zijn en dit verhaal mag in die categorie worden bijgeschreven. Details en diepgang zijn het handelsmerk van Casper en dat vind ik geen verkeerde eigenschap. Liever zo dan afgeraffeld. Het tempo zou inderdaad iets hoger mogen.
  Ik vind het alles behalve voorspelbaar, en wat onder een onbevredigend slot wordt verstaan is een kwestie van persoonlijke smaak. Een verhaal behoeft niet per se aan dezelfde standaard te voldoen waar het gros zich aan houdt. Happy end is niet vereist.
  Maarre… het is me opgevallen dat het woord ‘leraar’ tweemaal een link bevat naar een ander verhaal. Dit is vast niet door Casper bedacht. Ik vraag me af wat de bedoeling daarvan is.

Geef een reactie