Een jurkje en zes blikjes bier

Guerrillamarketing heet het. Snel, onverwacht, een bliksemaanval en voordat je er erg in hebt is het alweer voorbij. Het creëert buzz en met een kleine welgemikte inspanning en minimaal budget toch een enorm resultaat. Ik heb het over de inmiddels wereldberoemde Bavariameisjes die in bevallige oranje mini-jurkjes de wereldpers haalden vanwege de reacties die ze opriepen. En laten we eerlijk zijn, het zag er allemaal aantrekkelijk uit, netjes binnen de grenzen van het betamelijke, maar een lust voor het oog.

Mijn vriendin en ik volgden, gefascineerd als we zijn van dit soort fenomenen, deze slimme marketingcampagne. Ik legde haar veelvuldig en enthousiast de principes van guerillamarketing uit aan de hand van dit voorbeeld.

En toen begon de wedstrijd Nederland-Japan. Ik zat met mijn favoriet biertje op de bank, in afwachting van een mooie wedstrijd, waarin het Nederlands elftal eindelijk zou ontbranden. Mijn vriendin heeft niets met voetbal en is meer van de spelletjes en dan heb ik het niet over bordspelen. Meestal spreekt ze af met een vriendin als ik zit te kijken naar een wedstrijd. Dat is voor mij een bezigheid die ik ook het liefst alleen doe. Ik heb een hekel aan al het gepraat en gebral er tussendoor. Ik wil me concentreren op de wedstrijd. Maar die zwoele zaterdagmiddag was het ineens anders. Het was meteen een waardeloze wedstrijd met een heen en weer geschuif van de bal en ik irriteerde me. Het leek wel of de spelers vergeten waren dat er doelen op het veld stonden.

Maar na een kwartier veranderde alles.
Mijn vriendin kwam onverwacht binnen stappen. Ik was meteen bij de les, want daar stond ze voor me, mijn lieve rijpe schoonheid, veertig lentes vol energie. In een bavariajurkje en in haar hand een sixpack! Ze keek me ontdeugend lachend aan. En zei dat ze vanmiddag ook zin had om te kijken. Ik moest nerveus lachen, het was duidelijk dat het voor haar spelletjestijd was. Maar wat zou het, het was toch een waardeloze wedstrijd. En zo kwam mijn kersverse soccerdeerne koket en bevallig naast mij zitten. Het woord Bavariameisje was die middag in ieder geval niet op haar van toepassing. Als ik het dan toch een naam moet geven, dan voldeed ze meer het rolmodel van een spelerssletje. Ze had het jurkje niets verhullend aangetrokken. Ze sloeg haar mooie benen over elkaar. Het jurkje opgetrokken tot aan haar billen en ik had dan ook een fantastisch uitzicht op haar mooie dijen waar de nieuwe flatscreen echt niet tegenop kon. Ze legde haar arm even naast me op achterleuning van de bank en tikte me subtiel op mijn schouder.‘Wil je een biertje schat?’ zei ze met net iets te hese stem. Dan weet ik uit ervaring dat de nood hoog is. Twee blikjes klakten even later open en we keken elkaar veelzeggend en lachend aan toen we allebei een slok namen. Ik moest gaan verzitten want mijn hoekvlag wurgde zichzelf in mijn broek vanwege de groeiende opwinding. Het lome rondgeschuif van de bal op de televisie was niet langer aan mij besteed want ik was definitief afgeleid.

Het duurde niet lang of mijn onverwachte spelletjesvriendin en ik zaten heftig te tongen. Mijn hand gleed over haar heerlijke lichaam. Ze had niets anders aan behalve dit Oranje niemendalletje! Ze knoopte mijn broek los en even later werd mijn doelpaal, zoals zij mijn hoekvlag noemde voor deze gelegenheid noemde heerlijk subtiel onder handen genomen. Om in stijl te blijven, het waren de inleidende beschietingen voor een waar slotoffensief.

‘Nou Guerilla van me, maak het maar af!’ zei ze opgewonden terwijl ze uitnodigend op haar knieën voor de bank ging zitten. Ze is niets verbloemend eerlijk over haar wensen om snel en stevig samen naar en climax toe te werken. Ik stroopte haar jurkje op en gebruikte het als een teugel terwijl ik haar van achter langs soepel bereed. Soppende geluiden die overstemd werden door vuvuzela’s die uit de boxen klonken, pompende en ontvangende bewegingen, gezucht en gekreun, gelardeerd met opgewonden dubbelzinnige voetbalpraat vulden de ruimte op weg naar een heerlijke climax.
En toen gebeurde het. Terwijl we allebei heerlijk schokkend kwamen, scoorde het Nederlands elftal.

Sedert deze ervaring ben ik er van overtuigd dat als Nederland wereldkampioen wordt, het komt door dit magische jurkje. Nederland wereldkampioen, dat is de impuls voor de economische dip die we nodig hebben. Dus heren, voor volk en vaderland, voor de economie. Steun ‘onze jongens’ in Zuid Afrika en schenk je geliefde zo’n jurkje en maak met haar de schijnbewegingen van het liefdesspel. Je kunt altijd nog naar de samenvatting kijken.

Epiloog:
De volgende wedstrijd tegen Kameroen was weer heerlijk saai zakelijk voetbal die om afleiding vroeg die wij snel in elkaar vonden. ik geef toe, we zijn inmiddels zo bedreven in het liefdesspel dat het niet moeilijk was om de climax redelijk samen te laten vallen met het winnende doelpunt. De kwaliteit van het jurkje laat echter wel te wensen over, zodat we morgen weer een nieuwe sixpack met toebehoren bij de buurtspuper moeten halen voor de kwartfinale. Ook over die vorm van marketing is ongetwijfeld nagedacht.

Post navigation

Gerelateerde verhalen

  8 comments for “Een jurkje en zes blikjes bier

 1. 3 juli 2010 at 11:41

  Een leuke reflectie op de Bavaria campagne, maar het voldoet absoluut niet als ‘verhaal’. De categorie 1 op 1 is wel heel erg van toepassing. Wellicht was plaatsing in de categorie Bespiegelingen beter geweest.
  Eén ster voor het idee.

 2. 3 juli 2010 at 14:04

  Vuvuzelamon amour. Flux heeft wat mij betreft hét WK-woord van 2010 gevonden: soccerdeerne. Wie heeft schitterend voetbal nodig met die verrukkelijke oranje textielen creaties? Lezenswaardig: **

 3. 3 juli 2010 at 18:13

  Heerlijk verhaal dit ! Waar bavaria jurkjes al niet voor zorgen ! Superrrss !

 4. 7 juli 2010 at 15:30

  Lekker opwindend en vlot geschreven miniatuurtje dat het begrip ‘spelmaker’ in een nieuw licht zet.

 5. 11 juli 2010 at 14:25

  Flux, je doet je naam eer aan met dit compacte, snelle, lekkere verhaal. Ik doe je tekort als ik het daarbij zou laten want ik geniet ook van je (heerlijke, nieuwe woorden!) taalgebruik. Knap!

 6. 17 juli 2010 at 18:07

  humorvol verhaal, dat wel. Maar naar mijn smaak niet erotisch genoeg.

 7. 1 augustus 2010 at 13:01

  Wat een sixpack allemaal kan veroorzaken! Een grappig en toch erotisch verhaal, heerlijk om te lezen.

 8. 5 augustus 2010 at 14:36

  Zes lezers beoordeelden dit verhaal. Samen goed voor 9 sterren. Dit betekent een ledenstem van 1,5 sterren

Geef een reactie