Eva

Het mailtje is duidelijk. Ben zo en zo laat in dat en dat hotel en ga naar kamer zoveel, de deur is open, volg de instructies. Je reactie is dat je je niet laat commanderen, zeker niet door een man die je niet kent, waarvan je niet eens weet hoe hij er uit ziet. Een man die opwindende verhaaltjes schrijft, maar dat is wat anders. Met je hand in je slip zo’n verhaaltje lezen is heerlijke ontspanning, maar commando’s opvolgen, doe je al niet meer sinds je moeder je zei je voeten te vegen. Toch lees je zijn berichtje nog eens en nog eens. In een verre uithoek van je bewustzijn – die je liever niet wilt kennen, want het staat haaks op alles wat je hebt geleerd, op alles wat je altijd hebt gedaan – groeit de nieuwsgierigheid en de opwinding. Dat gevoel zegt je dat je er toch zelf bij bent en wat kan het voor kwaad even te gaan kijken. En wie zegt dat je zijn instructies zult opvolgen? Je zet je pc uit en gaat bezig met andere dingen.

Later op de dag – je moet iemand een zakelijk mailtje sturen – zit je weer achter je pc. Je kunt je niet bedwingen en leest het berichtje nog een keer, alhoewel je het eigenlijk wel uit je hoofd kent. Het kost je meer moeite dan eerder om bij je besluit te blijven en tot je schrik merk je aan het spannende gevoel in je maag dat je eigenlijk al hebt besloten om wel te gaan. Maar je roept jezelf tot de orde en deze keer besluit je het mailtje weg te gooien. Je klikt het aan en drukt op ‘delete’. Het berichtje verdwijnt van je beeldscherm, maar het blijft hinderlijk voor ogen.

De volgende dagen doe je alle moeite om het berichtje te vergeten, maar het gaat zoals altijd: je kunt iets dat je wilt vergeten niet uit je hoofd wegkrijgen. Als zich de mogelijkheid voordoet om die middag een andere afspraak te maken,denk je die afspraak te accepteren, maar tot je eigen ergernis, zeg je toch dat je bent verhinderd. Het is maar goed dat het datumoverleg over de telefoonplaats vindt, want anders had je gesprekspartner de blos op je wangen kunnen zien.

Je slaapt onrustig de nacht voor de bewuste dag. Je bent door allerlei omstandigheden nog alleen ook, dus geen mens die het merkt. Maar je schaamt je bijna als je een hitsige droom hebt, waarin je eindeloos lekkere seks hebt met een onbekende. Midden in de nacht roep je je vingers te hulp om ten minste voor even van je opwinding verlost te zijn. De strijd tussen je dwingende onderbewustzijn en het vernis aan de buitenkant is erg ongelijk en als je ’smorgens koffiedrinkt en naar de zomerzon, die schaduwen in de tuin werpt, kijkt geef je de strijd tegen jezelf op.

Je trekt expres saaie kleren aan, netjes, maar onopvallend. Je bent te vroeg bij het hotel en loopt gespannen rond. De knoop in je maag voelt én pijnlijk een opwindend tegelijk. Je hebt wel besloten te gaan, maar je weet nog steeds je of je wel echt wilt. Je kunt bijna niet meer ordelijk denken door de chaos in je hoofd. Je loopt door de koele foyer van het hotel naar de lift, die je naar de goede etage brengt. Je stapt de schemerige gang in en telt de kamernummers. Je schrikt als je het gezochte kamernummer vindt, aarzelend doe je de deur open en pas op dat moment realiseer je dat je helemaal niet weet of er iemand in die kamer zal zijn. De ramen zijn verduisterd en de schermerlampen branden – de kamer is leeg. Op een laag tafeltje staat een bos bloemen en tegen de vaas staat een enveloppe met je naam er op. Niet de naam die je op internet gebruikt, maar je echte naam. Je neemt de brief uit de enveloppe. Het kost je moeite om de tekst te lezen, maar langzaam dringt het tot je door. De brief schrijft wat je doen moet: jezelf uitkleden en onder de douche gaan, zonodig je driehoekje bijwerken, zodat het mooi strak is met de punt naar beneden. Daarna moet je je kleden met de kleding, die je in de kast vindt. En als je je verkleed hebt dan moet je naar een bepaald terras in de stad. Je vindt de instructies, die op een vriendelijke manier zijn opgeschreven, eigenlijk wel vreemd. Je had heel wat anders verwacht al weet je niet precies wat. Blijkbaar wil de man, die je instrueert, dat je bepaalde kleren draagt. En als je je dat realiseert schiet het woord ‘hoerig’ door je hoofd. Zou hij dat van je willen en je door de stad laten lopen, te koop met je lichaam. Je schuift bijna paniekerig de kastdeur open, terwijl je bedenkt dat de man helemaal nooit kleren voor je kan klaarleggen, want hij weet hooguit dat je lang en slank bent– meer heb je hem nooit verteld, meer heeft hij je nooit gevraagd. Tot je verbazing hangt de kast vol met kleren, dezelfde kleren, in allerlei maten. En op de legplank ligt een serie setjes – rode bh-tjes met fijne zwarte bloemmotiefjes met bijpassende strings – en zwarte nylonkousen. En er liggen een paar gordeltjes, die bij het setje passen. Het is zo’n gek gezicht dat je er eigenlijk om moet lachen en je ontspant wat.

Je begint je kleren uit te trekken, maar dat voelt ongemakkelijk. Is er niet iemand die stiekem naar je kijkt? Je kijkt rond, maar er is niets vreemds aan de kamer. Je stapt de badkamer binnen, die je beschutter lijkt en even later sta je onder de douche, nog verbaasd over de make-up die op de wastafel ligt. Het warme water en de heerlijk geurende douchegel werkt ontspannend. Eigenlijk een gekke situatie. Je bent vanmorgen al onder de douche geweest en nu stroomt het water al weer over je lichaam. Je wast jezelf met handen die over je lichaam glijden en je merkt aan je lijf dat de opwinding op een onverklaarbare manier dicht onder je huid ligt. Je hand blijft langer dan nodig dwalen over het plaatsje hoog tussen je benen omdat het daar zo lekker voelt. Je vingers glijden erotiserend over je klitje, maar je geeft je in deze vreemde badkamer niet over aan het zachte lustgevoel in je buik. Je droogt je af en loopt naakt de slaapkamer binnen. De spanning in je lichaam is onder de douche veranderd. Niet langer bijtende zenuwen, maar de prettige opwinding van het onverwachte. Er groeit verlangen in je, je weet niet goed waarnaar. Je loopt even naakt rond, bekijk je lichaam in de lange passpiegel.

 

Het kost wat tijd voordat je passende kleding heb gevonden. Alle bh-tjes drukken je borsten omhoog, maar laten je tepels vrij. Je bekijkt jezelf in de spiegel en weer komt het woord ‘ hoerig’ in je op, tot je eigen verrassing geniet je bijna van het idee, want je weet dat de andere kleding alles heel keurig zal bedekken: een lange rok met een mooi jasje. Je doet een gordeltje om en kiest een paar zwarte nylons met een heel klein werkje. Het versterkt je gevoel van spannende hoerigheid. Gelukkig weet alleen jij welke schaamteloze lingerie je aan hebt onder een keurig, bijna zakelijk uiterlijk. In de badkamer maak je je op, net iets meer dan je gewend bent, maar niet al te opvallend. Het getut met je kleding heeft het verjaardagsgevoel versterkt en je kijkt tevreden in despiegel. Je zenuwen zijn zeker niet weg, maar je hoofd is leger dan eerder en je kunt weer min of meer gewoon denken. Alsof je door te douchen, door de lingerie, door het mantelpakje een ander mens bent geworden. Alhoewel jouw seksueel verlangen meer dan anders door je gedachten spookt.

Je loopt de kamer uit, gaat met de lift naar beneden en door de lobby kom je buiten. Je knippert even met je ogen tegen het felle licht en gaat op weg naar het terras dat in de brief genoemd stond – rustig loop je door de stad en je ziet dat er mannen naar je kijken. Je voelt je mooi en begeerlijk en tegelijkertijd ben je verbaasd over jezelf, over de lenigheid van je geest. Je begint bijna te genieten van dit avontuur en je kunt je de zwarte schaduwen van nog niet zolang geleden al bijna niet meer herinneren. Je voelt bij elke stap het effect van je onbedekte tepels. De zachte stof van je jasje streelt de pretpunten van je borsten en zorgt voor een traag gevoel van opwinding.

Als je bij het terras aankomt, zie je hier en daar mensen zitten, maar wat moet je nu? Voordat je daar echt over nadenkt – in de brief stond er toch echt niks over? – spreekt een ober je aan en vraagt of je hem wilt volgen. Je bent verbaasd over de precisie waar mee alles is geregeld. Hij wijst je een tafeltje in een stille hoek van het terras, de namiddag zon glinstert door een boom op het tafelblad. Hij vraagt wat je wilt drinken en even later serveert hij je gevraagde koele drankje. Zwijgend legt hij een enveloppe met je internetnaam op je tafeltje. Je beseft dat daar nieuwe instructies in staan, maar je aarzelt met open maken en lezen. De onrust in je lichaam, die zo mooi was weggezakt, duikt weer op. Je onderdrukt het trillen van je handen en haalt de brief uit de enveloppe. Er staat dat het goed is dat je hier zit en of je de kleding spannend vindt. Je moet maar even rustigje drankje drinken en als je verder wilt met het avontuur de ober vragen je naar je gereserveerde tafeltje te brengen. De brief babbelt nog wat verder over avontuur en fantasie en over het feit dat je er elk gewild moment mee kunt ophouden. Je neemt nog een slok en kijkt naar de mensen om je heen. Een paar tafels bij je vandaan zit een stel, dat elkaar zonder al te veel schroom zit op te winden. Haar hand ligt op het kruis van zijn broek en ligt niet stil. Je vindt het gênant en opwindend tegelijk.

 

Je glas is leeg en je weet al lang dat je de ober naar het gereserveerde tafeltje zal vragen, want je wilt weten hoe deze fantasie verder gaat. Je wenkt en hij loopt naar je toe. Je vraagt hem je naar je gereserveerde tafel te brengen en hij vraagt jou hem te volgen. Je loop door een duistere ondergrondse gang, gaat een trap op, de ruime eetzaal door, een deur door, weer een gangetje in en daar klopt hij op een deur, die hij vervolgens voor je openhoudt. De man achter de tafel staat op en zegt dat hij het leuk vindt dat je er bent, dat hij er naar heeft uitgekeken en dat hij zo vrij is te zeggen dat je er prachtig uitziet.Ineens realiseer je je dat ook hij moet weten wat er schuil gaat onder het keurige mantelpakje. Hij schuift je stoel achteruit en je gaat zitten. Even kijken jullie elkaar aan en dan kijk je naar hem als hij gaat zitten. Lang, slank, ernstig maar zijn ogen achter zijn brillenglazen glimmen zachtjes.Jullie praten, over het weer, over de zomer, die nu toch vlug komt. Eigenlijk over niets, maar onder de woorden gaat veel verborgen, er zit erotiek tussen de zinnen. Er komt eten en drinken, oesters en heerlijke witte wijn – een klein glaasje, je zou best meer lusten. Dat krijg je bij het hoofdgerecht: asperges met zalm. Er is een dessert met perziken en likeur. En jullie praten verder, ontspannen op het oog, maar jij vraagt je af wat er op de achtergrond schuil gaat. Als je terloops verwijst naar de erotische verhaaltjes die hij je stuurde, gaat het eerder over de lol van schrijven dan over erotiek en als je – even terloops –de hotelkamer ter sprake brengt gaat het niet over sexy lingerie maar over de kwaliteit van hotels. En toch is het er voortdurend: het verlangen naar seks, naar onbekende intimiteit, naar lust en geilheid. Je kunt het – terwijl je gewoon deelneemt aan het gesprek – niet verklaren, maar het windt je mateloos op. Je verwachte een man, die gepassioneerd over de lichamelijke liefde zou praten, niet iemand die dat onderwerp juist lijkt te vermijden. Ga je straks tegen hem zeggen dat je met hem naar bed wilt, dat je van dat steeds overheersende gevoel in je lichaam verlost wilt worden in een langdurig orgasme? Het gesprek keert en je concentreert je. Er wordt – het diner is afgelopen – koffie met likeur gebracht.

Hij zwijgt een poosje en kijkt naar je, maar anders dan eerder. Taxerende ogen, die diep naar binnen lijken te kijken. Hij vraagt of je het een aangename tijd vond of het beantwoordde aan je fantasie. En voordat je echt antwoord kunt geven zegt hij dat hij met je wil vrijen, dat hij je naakt wil zien, je lichaam strelen en meer dan dat. Je voelt je lichaam reageren, de ontspanning slaat ineens om in spanning, in lust, in dwingende behoefte aan seks. Je bent even niet tot antwoorden in staat, maar je knikt, want dat is wat je wilt: genieten van verboden vruchten, echt genieten, je lichaam helemaal haar eigen gang laten gaan. Je voelt dat je nat wordt en als jullie opstaan om weg te gaan, dan zie je zijn penis hard en afgetekend in zijn broek. Even staan jullie vlak bij elkaar, zijn hand raakt je schouder aan in een bijna elegant gebaar om je voor te laten gaan, maar het gebaar mondt uit in een lange kus. Je proeft de likeur nog op zijn tong en je voelt het trillen van zijn lichaam. Vlak voor dat je je losmaakt streelt jouw hand over zijn stijve lid en je ziet zijn reactie in zijn ogen. Je geniet van de macht van dat gebaar.

Een taxi brengt jullie terug naar het hotel, waar je eerder je kleding verwisselde, van een saai ogende vrouw veranderde in een dame met hoerige lingerie en zwarte nylons. Jullie kussen, eerst zachtjes, maar allengs vinden jullie tongen elkaar in een heftig gevecht. Je duwt hem van je af en zegt hem te gaan zitten. Op de maat van muziek begint je langzaam te dansen als in een trance, je laat je lichaam meebewegen op de klanken die door de kamer zweven. Je knoopt langzaam, een voor een de knopen van je jasje los en trekt het – met je rug naar de man toe – uit. Je tepels zijn hard en steken uitdagend naar voren boven de rand van je bh. Je bedekt je borsten met je handen en je draait je om. Tergend langzaam laat je je handen zakken en je kijkt genietend naar zijn reactie. Voor je gevoel zijn de rollen ineens omgekeerd: hij stuurt niet langer, maar jij. Het sterke geslacht bepaalt het tempo. Je danst verder, streelt je lichaam. De rits van je rok gaat los en je laat haar op de grond vallen. Je ziet zijn opwinding groeien. Maak je broek open en speel met jezelf, zeg je tegen hem. De opwinding in jouw lijf moet naar het zijne. Niet jij alleen moet alles loslaten, hij ook.Als hij niet direct doet wat je zegt, laat je je hand in je string glijden om hem verder op te hitsen en dan herhaal je opdracht. Hij doet wat je zegt. Speel met jezelf, zeg je hem, laat mij zien hoe jij je aftrekt. Hij doet het en alleen dat al maakt dat je naar zijn lijf verlangt. De opwinding in je lichaam is allang geilheid geworden. Rondrazende hormonen sluiten de wereld buiten. Je haalt je bh-tje los en knielt voor hem neer. Je duwt zijn hand van zijn penis. Je ruikt, proeft, likt. De man kreunt van opwinding. Met je ene hand omhels je zijn mannelijkheid, met je andere hand wek je je eigen lust op. Je lippen stulpen zich om zijn harde en je geniet van de bijna spastische reacties van zijn lichaam. Zijn handen zijn even doende de rest van zijn kleren te verwijderen en je kunt je nooit meer herinneren hoe jullie op het bed terecht zijn gekomen. Je raakt het contact met de werkelijkheid kwijt. Een roes van lust, genot. Zijn handen zijn overal, de jouwe ook. Je voelt zijn lippen op jouw lippen, op je tepels, op de ingang van je buik, op je rozenknopje. Zijn penis is in je mond en dan weer in de tunnel naar de hof van Eden. Je vergeet waar jezelf begint en hij ophoudt. Dit heeft niets meer met wat dan ook te maken dan met lust, pure lust. Je denkt niet langer en je bewustzijn is vernauwd tot de hemelse kramp die door je lichaam giert, niet tot bedaren komt en steeds heftiger wordt. En dan … dan kom je klaar in een hels vuur van ontploffende sterren in je hoofd.

Het eerste dat je je weer bewust wordt is dat de man je zachtjes streelt en de tranen uit je ogen kust. Je bent trots op jezelf, want van deze verboden vrucht droomde je, nu heb je er van gegeten net als Eva in het paradijs.

Post navigation

Gerelateerde verhalen

  4 comments for “Eva

 1. 1 november 2008 at 11:11

  Verhaal in een goede traditie. Niet verrassend, wel goed geschreven. De vertelling blijft wat afstandelijk.

 2. 3 november 2008 at 14:07

  Je maakt het jezelf niet gemakkelijk door in de tweede persoon te schrijven. Hierdoor komt het verhaal wat stijfjes over. Het vlakt de spanning, die zeker in het verhaal zit, af. Toch een leuk verhaal. Goed voor 2*

 3. 26 november 2008 at 00:52

  Dit verhaal roept dingen bij mij op en is zeer herkenbaar voor mij , spanning , opwinding het onbekende . Moest even overschakelen midden in het verhaal maar leest goed .

 4. 24 februari 2009 at 16:39

  Grappig dat je bijna als toeschouwer hebt geschreven.
  Ik heb er van genoten

Geef een reactie