Tease

Ik ben een beetje een machtswellusteling. Ik vind het plezierig om een uit te dagen en de teugels in handen te hebben (niet dat ik iets met paarden heb hoor). Het is leuk om te zien dat sommige mannen vreemde wezens blijken te zijn als ze zich geen houding weten te geven. Het zijn dan net kinderen. Mijn wapen is mijn uiterlijk. Het klinkt een beetje arrogant, maar ik ben bevoorrecht met goede en mooie lichamelijke proporties en weet dat prima te gebruiken en te etaleren. Soms een tipje van de sluier oplichten brengt menige man al in verwarring. Dat vind ik leuk als ik de personen een beetje ken en opwindend als het een onbekende is. De trein is een prima jachtterrein om de grenzen op te zoeken. Zo ook deze mooie zomerse dag. Ik doe vandaag het traject Utrecht-Groningen. Buiten de spits.

Ik loop langs de coupes van de 1e klas. Speurend als een roofdier, op zoek naar een prooi. De eerste coupe is leeg. In de tweede zit een man met grijs haar. Hij kijkt op, over zijn bril heen. Nee, te oud. In de tweede coupe zit een man van middelbare leeftijd, ik schat een jaar of 35. Keurig in overhemd met das, zijn colbert netjes gedrapeerd op de zitting naast hem. Op schoot een laptop. Hij lijkt verdiept in zijn werk. Ik open de deur.

“Is deze plaats nog vrij?” vraag ik zelfverzekerd. Hij kijkt verschrikt op en plukt direct zijn colbert van de zitting naast hem. “Eh, ja, natuurlijk” is zijn antwoord. “Laat u maar hoor, ik neem deze wel” en ik zet mijn tas op de zitting tegenover hem.

Enigszins teleurgesteld legt hij z’n colbert weer terug. Voor deze gelegenheid heb ik een rok aan en een licht doorschijnende witte blouse. Een witte bh, afgezet met kant is erdoor een beetje zichtbaar. Ik doe mijn jasje uit en maak de bovenste twee knoopjes los terwijl ik met mijn rug naar hem toe sta. Licht gebogen komen de rondingen van mijn billen goed uit, weet ik uit ervaring. Ik ga zitten. Mijn medepassagier is weer verdiept in zijn werk. Ik pak mijn boek uit de tas. Een flinke pil en sla willekeurig een pagina open in het midden. Het is niet mijn bedoeling om te gaan lezen.

Na een minuut of tien leg ik mijn boek terzijde en pak ik mijn tas. Tussen de spullen moet ergens een rol King pepermunt zijn. Ik schuif iets naar voren en buig voorover om de heer een pepermuntje aan te bieden. Mijn rokje schuift hierbij iets op en geeft de contouren van mijn dijen iets prijs. | “Wilt u misschien een pepermuntje?” vraag ik bedeesd. Hij schrikt op uit zijn concentratie en kijkt naar mijn uitgestoken hand. Ik zie zijn blik onmiddellijk richting mijn boezem afdwalen, heel even maar. Mijn borsten zijn goed zichtbaar. Snel wend hij zijn blik weer af richting mijn hand. “Eh, nee dank u” komt het er stamelend uit. Nerveus kijkt hij onmiddellijk weer naar zijn beeldscherm. Ik zet nu mijn tas voor me op de grond. Ik zie dat hij vanuit zijn ooghoeken mijn bewegingen volgt. Mijn rokje is nog steeds iets omhoog geschoven. Ik pak mijn tas van de grond en open mijn benen iets bij die beweging . Mijn tas verhuist naar de stoel naast me en bij die zijdelingse beweging doe ik mijn benen nog iets verder uit elkaar. Ik zie dat mijn overbuurman licht nerveus heen en weer schuift. Zijn laptop beweegt mee met mijn beweging en zijn blik lijkt nu gefixeerd op mijn heupen.

Mijn telefoon gaat. Ik graai zijdelings in mijn tas, mijn benen nu nog verder spreidend. Ik weet zeker dat hij kan zien dat ik geen slip draag. Mijn glinsterende poesje moet nu zichtbaar zijn voor hem. Dit windt mij ook enorm op. Als ik mijn telefoon aanneem, kijk ik zijn richting op. Geschrokken kijkt hij quasi in gedachten naar het raam. Ik kijk nu ook uit het raam en zie in de spiegeling dat hij zijn hoofd weer mijn richting opdraait. Ik blijf naar buiten kijken, hem een blik gunnend tussen mijn benen. “Hallo, met Chantal” de andere kant geeft een antwoord. “hoi schatje, alles goed? Ja, hoor ik zie je vanmiddag, rond 4 uur?” Ik schuif nog wat naar voren en doe net of ik iets zoek in mijn tas. Dit is zijn laatste kans, denk ik. Ik zie dat ik zijn volledige aandacht heb. “Ok, tot straks” en ik sluit het telefoongesprek af.

De telefoon en mijn boek verdwijnen in mijn tas. Ik sta op, trek mijn jasje aan. Ik kijk naar de buurman, hij is volledig in verwarring en kijkt mij aan met een een flinke blos op zijn gezicht. Ik glimlach vriendelijk naar hem en verlaat de coupe, de man zichtbaar teleurgesteld achterlatend. Jammer joh!

Post navigation

Gerelateerde verhalen

  11 comments for “Tease

 1. 15 april 2010 at 12:54

  Te weinig tekst om opgewonden van te worden (letterlijk en figuurlijk)

 2. 16 april 2010 at 12:19

  Leuk en opwindend om te teasen en uit te dagen , blijft een leuk spelletje . Het had van mij iets spannender geschreven mogen worden .

 3. 16 april 2010 at 22:39

  Ik voel me ook geplaagd, maar dan door een ander gevoel. Dat dit verhaal nergens heen gaat, niet echt van de grond komt. Niet echt nieuwsgierig maakt naar de vrouw in kwestie. Leuk als Flits, maar als verhaal schiet het toch tekort.

 4. 18 april 2010 at 20:47

  Dit verhaal kon mij hoe dan ook niet raken. Was het de afstandelijkheid? De berekenende manier waarop een jager een prooi benadert? Of was het omdat ik dit weekend Toergenjew heb gelezen en de lat te hoog leg? Nee, dat zou niet eerlijk zijn. Maar desondanks is er veel meer van zo’n jachtverhaal te maken.

 5. 20 april 2010 at 17:01

  Goh, stoer hoor Kies je ook wel eens mannen uit die aan je gewaagd zijn? En/of kan je het aan (en wil je dat ook) als het verder gaat dan het teasen van een slachtoffer? FYI: Een man van middelbare leeftijd is volgens Van Dale tussen ± 40 en ±60. Dankzij mijn libido gebeurde er iets in mijn lagere regionen. Dankzij mijn verstand was het vuur weer snel uitgedoofd na het lezen van deze lange flits. Ik begrijp jou wel, maar zoals je leest laat je mij onbevredigd achter

 6. 20 april 2010 at 17:08

  U is een man, schrijver van dit verhaal? Ik geloof dat ik maar ga genieten van dat waar ik van genieten kan. Voor je het weet wordt ik nog een zure recensent! Echt niet!

 7. 26 april 2010 at 14:27

  Helemaal niet slecht geschreven, maar als verhaal wel heel erg dun. We houden hier echt wel van dingen waar je doorheen kunt kijken, maar dan graag verweven in een verhaal, en daar gaat dit flitsje volledig mank aan. Dat is best jammer, want het moet toch wel mogelijk zijn een serieus erotisch verhaal te bouwen rondom deze ‘turn on’, die immers verhaaltechnisch prachtige mogelijkheden biedt.

 8. 28 april 2010 at 15:15

  Ergens tussen een "erotische flits" en een verhaal in. Aardig, maar wel mager. Een idee zonder veel uitwerking, maar niet slecht geschreven.

 9. 4 mei 2010 at 10:57

  Goed geschreven, taalkundig correct en verzorg. Laat ik daarmee starten.
  Maar toch weet deze flits me niet te pakken. Voor mij heeft het een te arrogant karakter. Er is meer nodig dan alleen een mooi lijf om een verhaal erotisch te maken. En in dit geval is het allemaal net even te kort door de bocht.

 10. 10 mei 2010 at 18:17

  Zo’n tease is natuurlijk heel spannend. Toch heeft het verhaal me niet gegrepen. Voor mijn gevoel had je het wat meer moeten uitwerken. Grijp ons als lezers vast en trakteer ons op zinderende spanning, je kunt het!

 11. 12 mei 2010 at 16:25

  vijf lezers gaven tesamen 5,5 sterren. Een ledenstem van 1 ster dus.

Geef een reactie