Tekenles

We gaan vandaag naar levend model tekenen.’
De tekenleraar zei het alsof het heel gewoon was. Tot nog toe had onze klas wat vaasjes of pulletjes getekend, of gipsen koppen uit de voorraadkamer achter het tekenlokaal, maar wat zou er nu gebeuren?
‘Ik zal de juffrouw even halen.’
De tekenleraar kwam terug met een jonge vrouw – in onze jeugdige ogen een volwassen vrouw – gekleed in badjas.
‘Ga daar maar zitten.’

Ze legde haar badjas af en ging naakt op een stoel op het podiumpje zitten, hetzelfde podiumpje waar onze tekenleraar anders zijn stillevens of gipsen koppen opstelde. We wisten niet wat we zagen. Een compleet naakte vrouw, met echte borsten en een flink bosje haar op haar buik. Toen ze haar benen wat wijder uiteen zette kwam er ook nog wat van haar volwassen vrouwenorgaan – met een vermoeden van heuvels en dalen – vrij.
We waren volkomen overrompeld, de meeste van ons hadden nog nooit een naakte vrouw gezien, laat staan één die nog vrijmoedig ging zitten ook. Het werd doodstil in de klas, de jongens begonnen luid te ademen, ze keken waar ze maar kijken konden. Maar de meisjes keken ook, Rita naast me hield haar adem erbij in. Ook van de meisjes hadden de meesten nog nooit een volwassen vrouw naakt gezien.
De tekenleraar keek nog eens naar zijn model:
‘Je kunt maar beter een knie optrekken en je voet op de sport van de stoel zetten, dan zien de jongelui ’t allemaal veel beter.’

Het orgaan van het model werd nu van boven tot onder zichtbaar. Haar behaarde grote lippen – en haar naakte kleine lippen daartussenin – kwamen in het ochtendlicht van het tekenlokaal goed tot uiting; haar gleufje was iets open gaan staan. Er ging een schok door de klas. Haar malse borsten bewogen met de beweging van haar benen mee en voegden een extra prikkeling toe aan onze toch al zo geprikkelde zintuigen. De helft van de jongens moest inmiddels wel een stijve leuter hebben, maar ook de meisjes zaten strak overeind, op hen miste dat uitdagende beeld zijn uitwerking ook niet.

‘Begin maar met tekenen,’ zei de leraar, ‘schaam je niet, alle details mogen erop. Jullie moeten maar eens in één keer ontbolsterd worden.’
Wat hij ‘ontbolsterd’ noemde… Ik voelde mijn pik in de te kleine ruimte van mijn broek knellen, tegelijkertijd probeerde ik met tekenstift en papier te doen alsof ik naakttekenen heel gewoon vond. Ik tekende alsof mijn leven er vanaf hing. Om mij heen hoorde ik de stiften krassen, nog nooit hadden we zoveel aandacht voor onze tekenles gehad. Meestal was het een bende als we daar les hadden.
Naast me zat Rita met een rood hoofd te kijken. Rita was de beste teken-leerling van de klas, ik was benieuwd wat ze ervan zou maken. Terwijl ik met trillende handen de vormen van die dijen vast probeerde te leggen, keek ik stiekem op haar papier. Ze zette met een paar forse lijnen het lichaam van het model neer en begon voorzichtig de lustpartij en haar buik in te vullen. Ze schaamde zich niet, zoals de tekenleraar ook gezegd had. Ze maakte een prachtige tekening van de opbollende lippen naast de opgetrokken knie, van het schaamhaar dat tegen de binnenkant van de dij afstak en van die geopende spleet waarbinnen een geheimzinnig donker schemerde. Ook de speelsheid van de kleine lippen, die daartussenin te zien waren, wist ze goed vast te leggen. Wat kon die meid tekenen! Maar ze tekende niet alleen, ze onderging dat tekenen ook lijfelijk. Ze zuchtte en ademde diep, haar rood gelopen gezicht was een en al vervoering.

Na een half uurtje – het was nog nooit zo stil geweest in de klas – gaf de tekenleraar een seintje om ons tekenwerk af te ronden: ‘We gaan de les nu afsluiten. Jullie hebben nu gezien hoe een vrouw eruit ziet; intensief mag ik wel zeggen. Degenen die dat willen, mogen nu gaan voelen wat jullie gezien hebben.’

Het werd nog stiller in de klas, we wisten niet wat we hoorden. Gierend hielden we onze adem in. Het model ging staan en keek ons met een half lachje uitnodigend aan. Ik sprong naar voren, ik wilde deze kans benutten voordat ik wakker zou worden; dit was vast een droom… Maar het was geen droom. Ik liep op het model toe, ze ging wijdbeens staan en liet mijn zoekende hand bij haar toe. Met trillende vingers voelde ik aan haar geheimenis, warm en vochtig. Zo voelde een vrouw dus aan, zo zacht, zo opwindend, zo intiem. Met mijn kloris stijf in zijn broek betastte ik haar gleuf, aaide over haar bollende lippen, door het stugge haar op haar buik, en weer terug naar het heerlijkste dat mijn vingers ooit gevoeld hadden: de lokkende, warme diepte van een vrouwelijk orgaan. Mijn tastzin vierde hoogtij.
Zo is het wel genoeg,’ hoorde ik onze leraar zeggen, ‘de anderen willen ook nog.’ Teleurgesteld liet ik mijn harige prooi los.
Tot mijn verbazing had er zich achter mij een lange rij gevormd, het waren het meest de jongens van de klas, maar er waren toch ook een paar meisjes bij die deze kans niet voorbij wilden laten gaan.

Ik keerde terug naar mijn plaats, met slappe knieën en een jagende adem. Rita was blijven zitten en zat met een rood hoofd naar het gedoe van de jongens te kijken.
‘Pak me,’ fluisterde ze tegen me.
‘Wat?’ zei ik. Maar ik herstelde me: ‘Hoe?’
‘Van achteren, de anderen hoeven het niet te zien.’
Ze duwde haar billetjes naar me toe en tilde haar rokje op, zover als dat nodig was.
‘Zachtjes…’
Voor de tweede maal in mijn leven, en binnen een paar minuten, voelde ik hoe een vrouw op die plaats aanvoelde. Rita had een katoenen broekje aan, daardoorheen kon ik haar lippen, haar gleuf en haar venusheuvel voelen. Wat een weelde!
‘Tussen de randen door…’ fluisterde Rita, ‘…ik wil ’t helemaal voelen.’
Ze voelde aan als die vrouw daarnet, maar steviger en jonger. Verrukkelijk. Overweldigend. Terwijl mijn klasgenoten de geheimen van het model betastten, voelde ik het blote geheim van Rita onder mijn hand. Warm en nat, bevredigend, lekker en soepel. En jonger en hitsiger dan het model. Rita begon zwaar te ademen, te stomen zelfs.
‘Ohh,’ zuchtte ze.

Inmiddels was een van de meisjes naar het model toegekomen.
‘Even niets doen,’ fluisterde Rita, ‘Atie gaat aan het model voelen. Dat wil ik zien.’
Atie was altijd al een haantje de voorste onder de meisjes geweest. Nu stond ze in haar spijkerbroek voor die vrouw, van de weeromstuit gingen ook haar eigen  benen uiteen. Met haar boventanden in haar lip geduwd verdwaalden haar handen tussen de benen van het model. Haar gezicht liep vuurrood aan, van opwinding en inspanning.
‘Ohh,’ zuchtte Rita naast me, ‘dat ze dat durft…’
Maar daarna zagen we niet veel meer, Atie’s lichaam dekte het gebeuren met het model af. Rita hield het nu niet meer uit. Ze trok haar katoenen broekje uit, van onder haar rok, en riep:
‘Pak me, wrijf me klaar.’ Mijn handen kwamen in haar blote vrouwelijkheid terug, natter en warmer dan het model ooit was geweest. Ik kreeg een stoomcursus in vrouwen-geheimenissen, leek het wel. Rita gaf aanwijzingen, ze stuurde mijn vingers naar de juiste plekjes en liet me de juiste dingen doen. Ze had haar benen nu zo wijd als ze onder haar rok voor elkaar kon krijgen en zuchtte en hijgde zonder terughouding.
‘Awg… aww… ja… zo…!’ Ik kroelde en ik wreef.
‘Wat doe je dat goed… oh ja… jaaahh…’

Rita was bijna aan het klaarkomen toen onze tekenleraar ons weer tot de orde riep:
‘De laatste is nu geweest, ons model gaat zich aankleden, hiernaast.’ Hij lachte. ‘Maar jullie gaan verder… verder met elkaar te tekenen. Wie wil als eerste poseren?’
We schrokken van die vraag. Rita trok haar rokje naar beneden, mijn hand moest haar holletje verlaten, de anderen schoven van schrik terug in hun banken.
‘Kom, wie poseert er nu? Jullie hebben toch gezien hoe gewoon het is.’
Hij keek rond en ontmoette verschrikte gezichten. Maar Barend kwam naar voren, Barend die altijd voor alles te vinden was.
‘Bloot, meneer?’
‘Van onderen graag, de meisjes willen ook weleens wat zien.’

De meisjes keken zedig voor zich uit, maar je hóórde ze denken. Barend trok zich nergens wat van aan. Hij trok zijn broek en zijn boxershort uit en ging op het podiumpje staan. Zijn pik stond stijf als een speer naar voren, hetgeen na alles wat er voorgevallen was geen wonder was.
‘Zo goed, meneer?’
‘Nog wat draaien, Barend. Een beetje van opzij, dan zien de meisjes het beter.’
Dat was ook zo, het niet geringe deel van Barend stond recht overeind en werd goed zichtbaar. We gingen aan het werk om zijn buik, zijn beharing en zijn groot ogende speer op papier te brengen. Ik zag Rita een nieuw vel tekenpapier nemen, met grote lijnen ging ze op haar doel af. Mijn aanwezigheid en de nabijheid van mijn nog steeds verlangende handen was ze volmaakt vergeten. Toen we een kwartiertje of zo getekend hadden, riep de tekenleraar: ‘Nu is het wel genoeg. Zoiets moet er in één keer op staan of het lukt nooit.’ Dat was ook zo. Mijn buurvrouw had een prachtige pik getekend, mooier en indrukwekkender dan Barend in werkelijkheid had. Zelf had ik er niets van terecht gebracht, maar ja… pikken interesseerden me nu eenmaal niet zo.

Dames,’ vroeg de tekenleraar, ‘wie wil het model nog even betasten voordat hij naar zijn plaats teruggaat?’
Weer werd het stil. Maar Meta, die anders niet zo brutaal was, kwam naar voren.
‘Jij, Meta?’
‘Ja, meneer.’
Ze ging naar voren en sloeg haar hand om Barend’s roede. ‘Lekker,’ zei ze aarzelend, ‘lekker stevig.’ En zachtjes tegen ons: ‘Maar wel soepel in het gebruik.’ Onder luid gelach begon ze Barend te bewerken.
‘Melken,’ riepen we, ‘melk ‘m uit!’

Onze tekenleraar ging naar het andere lokaal, vermoedelijk naar het model waar hij nog een appeltje mee te schillen had. Wij hadden de klas voor ons alleen. Meta ging verder met haar handen. En zij niet alleen. Het werd een bacchanaal van wriemelende jongens en meisjes. Jongens die afgetrokken werden door meisjeshan­den, meisjes die bevredigd werden door jongenshanden. Overal zuchten en kreunen, overal de lucht van zaad en sap. Geen jongen werd overgeslagen – er waren meer jongens dan meisjes in de klas – sommige brutale meiden werkten een paar jongens achter elkaar af. En genoten ervan. Alleen bij Rita ging het anders. Ik trok haar rok op, haar pruimpje kwam tevoorschijn.
‘Omdraaien,’ riep ik, ‘ik wil je weer van achteren voelen.’
‘Nee…’
‘Ja…’
Ze gaf toe. Ze zette een knie op de bank en boog voorover. Ik schoof naar voren, daarna gingen mijn vingers weer voorzichtig bij haar naar binnen. Toen ik eenmaal in haar zat, kregen de anderen het in de gaten en kwamen al vrijend en friemelend om ons heen staan.
‘Pak ‘r…’ riepen ze, ‘…pak ‘r op los.’

Onder luid gejoel stootte ik op Rita in. Haar kontje kwam verder naar achteren, ik zag haar lipjes tussen haar benen doorschemeren. Als ik diep ging, gingen haar lippen mee naar binnen, als ik terugtrok, zag ik haar lippen terugkomen. Enerverend en opwindend tegelijk.
‘Lekker dier,’ riep ik schor, ‘lekker beest.’
Ik voelde hoe ze onder mijn handen heter werd. Heter dan heet. Toen ze kwam, schokte haar lichaam, even later kwam ik van de weeromstuit ook klaar. Golf na golf, onder luid gejuich van de omstanders die inmiddels hun handen geen ogenblik rust gunden.
‘Lekker,’ zuchtte ik, toen we klaar waren.
‘Lekker,’ zuchtte Rita.

De anderen waren zo langzamerhand ook klaargekomen. We kleedden ons aarzelend aan. Overal lagen kleverige kloddertjes op de grond, overal waren kleren besmeurd. Meisjes en jongens liepen door elkaar met ogen die nog schitterden van de opwinding. De vlekken op onze kleren en die op de grond werden zo goed mogelijk met onze zakdoeken weggepoetst. Na het gezamenlijke bacchanaal was het nu een gezamenlijk schoonpoetsen van door elkaar krioelende leerlingen. We wilden alle sporen verwijderen voordat een nieuwe klas binnen zou komen.
‘Niks zeggen tegen de anderen,’ zeiden we, toch wel een beetje beschaamd, tegen elkaar.
‘Of aan de leraren.’
‘Tuurlijk niet.’
We hadden een reuze tekenleraar, vonden we, en dat wilden we zo houden.

Post navigation

Gerelateerde verhalen

  8 comments for “Tekenles

 1. 31 juli 2012 at 15:39

  Een klassieke setting. En de gebeurtenissen zijn vaardig uitgewerkt in een mooi verhaal, mijn complimenten!

 2. 1 augustus 2012 at 08:11

  ik dacht dat we op deze site niet deden aan kinderporno?

 3. 3 augustus 2012 at 19:42

  Eerlijk? Dit is strafbaar wat hier gebeurt.
  Het spijt me maar hier geef ik geen verdere commentaar op. Kies een andere plot aub.

 4. 11 augustus 2012 at 19:09

  Kinderporno wil ik het niet noemen.Meer de fantasie van een scholier.Niet echt spannend om te lezen en daarnaast zo ongeloofwaardig dat het een beetje ergenis opwekt.

 5. 12 augustus 2012 at 09:01

  Wel geil maar totaal ongeloofwaardig. Nergens wordt er een leeftijd genoemd dus de kreet kinderporno wil ik niet gebruiken.

 6. 29 augustus 2012 at 17:29

  Wie iets weet van een groep leerlingen/studenten realiseert zich dat dat wel een erg onwaarschijnlijke groep vormt voor zo’n seksavontuur. Het verhaal sprak me verder gewoon niet aan, nog los van de slordigheden in de tekst.

 7. 1 september 2012 at 16:26

  Het debuut verhaal van Erno leest als een fantasie of droom van een puberjongen. Alles kan in een droom , hoe ongeloofwaardig het ook is. Wanneer Erno het als droom in het verhaal naar voren had laten komen was het misschien wat meer verklaarbaar en had het misschien een glimp van humor kunnen hebben. Maar zoals hij het hier heeft geplaatst is het niet zo mijn ding, jammer want Erno heeft wel een prettige manier van vertellen.

 8. 7 september 2012 at 19:54

  Wat een hilarisch verhaal. Zoiets gebeurt niet in het echt natuurlijk maar dat je er over fantaseert geloof ik meteen. Waarom zou je het dan niet opschrijven? Ben benieuwd waar je een volgende keer mee komt .

Geef een reactie